07-09-2020

Rotterdam Unlimited presenteert jonge Rotterdamse artiesten tijdens FIRST STEPS

Rotterdam Unlimited en negen andere cultuurinstellingen zullen op zaterdag 19 september de eerste voorzichtige stappen maken op weg naar een genormaliseerd cultureel leven. Onder de noemer First Steps, een sterke stad die ontwaakt uit een stille zomer, is er een parcours uitgezet van diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad, waar vrijwel alle kunstdisciplines gepresenteerd zullen worden. Naast Rotterdam Unlimited leveren Circusstad Festival, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Pride Rotterdam, Gergiev Festival en Rotterdamse Dakendagen allen programma onderdelen voor jong en oud. Het programma van Rotterdam Unlimited speelt zich af tussen 12.00 uur en 14.30 uur in de foyer van Concertgebouw De Doelen. De toegang is gratis, maar men dient zich wel aan de aanwijzingen van het personeel te houden. Het totale programma van First Steps zal doorgaan tot 18.30 uur.

Klik hier voor meer over het Rotterdam Unlimited programma tijdens First Steps.

First Steps
First Steps is een cultureel parcours dat loopt van het Stationsplein tot aan de Binnenrotte. Onderweg, op daken, pleinen en andere verrassende locaties, pikt het publiek van elke kunstdiscipline een graantje mee. Met niet één maar met tientallen voorstellingen, met niet één podium maar met vele podia op verschillende hoogtes verspreid door de binnenstad. In First Steps zijn vrijwel alle kunstdisciplines opgenomen. Van circus tot dans, van storytelling tot poëzie, van pop tot spoken word, van rap tot opera. Op één dag proeft het publiek van alle festivals die het in het voorjaar en in de zomer heeft moeten missen.

Alle programmaonderdelen zijn gratis te bezoeken en een aantal ook zonder reservering. Bekijk het programma via de link hieronder voor meer informatie.
Klik hier voor het programma
Klik
hier voor blokkenschema

Corona Proof
First Steps zal een veilig evenement zijn voor iedereen, zowel binnen als buiten. Op basis persoonlijke placering maken we een opstelling van eentjes en tweetjes, zodat verschillende huishoudens op tenminste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen zitten. De maximale capaciteit in Concertgebouw De Doelen ligt op 80 personen, waardoor deze afstand gemakkelijk te waarborgen is. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel. Vanzelfsprekend verzoeken we je bij gezondheidsklachten thuis te blijven.
Coronamaatregelen First Steps